Hlavní obsah

Porodnice Vítkovické nemocnice se vrací k předporodním kurzům i k prohlídkám

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po několikaměsíční pauze způsobené koronavirovou epidemií se v porodnici Vítkovické nemocnice v Ostravě opět uskuteční předporodní kurzy. Zájem o ně je obrovský. Obnoví se také prohlídky porodnice, ačkoliv prozatím budou probíhat ve zkráceném režimu.

Foto: archiv Agel

Porodnice Vítkovické nemocnice reaguje na postupně uvolňující se zákazy.

Článek

Porodnice Vítkovické nemocnice reaguje na postupně uvolňující se zákazy. Aby maminky měly k dispozici veškeré služby před porodem i po něm, umožnila d tohoto týdne porodnice návštěvy tatínkům na oddělení šestinedělí. Zároveň je od poloviny dubna povolena jejich přítomnost (či osoby žijící společně v jedné domácnosti) u porodu.

„Od června obnovujeme opět předporodní kurzy. Připravili jsme čtyři a všechny jsou už zcela naplněny,“ potvrdila velký zájem o velice populární kurzy Mgr. Petra Chromková, staniční sestra porodních sálů Vítkovické nemocnice v Ostravě.

Další série klasických předporodních kurzů se zde uskuteční od září a na období letních prázdnin porodnice připravuje v každém měsíci dva předporodní rychlokurzy. Přesné termíny se zájemci dozví na webových stránkách Vítkovické nemocnice.

Mnoho nastávajících rodičů také uvítá návrat prohlídek porodních sálů, ty se musí ale přizpůsobit současným podmínkám. „Budou se konat vždy mezi 13. a 15. hodinou a je potřeba se na ně předem registrovat na telefonním čísle 595 633 509. Prohlídky budou probíhat v malých skupinách a budou zkráceny, součástí prozatím nebude prohlídka oddělení šestinedělí,“ uvedla staniční sestra.

Porodnice Vítkovické nemocnice v Ostravě se snaží neustále zlepšovat své služby. Maminkám nabízí čtyři nadstandardní pokoje a jeden unikátní rodinný pokoj se zázemím pro celou rodinu. Rodička zde může pobývat s novorozencem, partnerem a případně i starším dítětem.

Porodnice Vítkovické nemocnice, založená v roce 1921, je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelská k dětem. Moderní porodní sál nabízí samostatné porodní pokoje se samostatným sociálním zařízením. Většina rodiček využívá možnost přítomnosti otce či jiného doprovodu u porodu. Po porodu je samozřejmostí bonding a dotepání pupečníku. U operačních porodů je prováděn odložený podvaz pupečníku. Nemocnice poskytuje komplexní služby pro těhotné před porodem, podporuje kojení, provozuje laktační poradnu a poradenství pro odvykání kouření u matek.

Reklama

Výběr článků

Načítám