Hlavní obsah

Porodnice Nemocnice Valašské Meziříčí se vrací k předporodním kurzům, zatím ve zkráceném režimu

Novinky, Radka Miloševská

Nemocnice Valašské Meziříčí po více než dvouměsíční pauze způsobené epidemií onemocnění covid-19, opět nabízí všem budoucím maminkám a jejich doprovodu předporodní kurz, ačkoliv ve zrychleném režimu. Předporodní kurzy jsou mezi klientkami valašskomeziříčské porodnice velmi oblíbené a vyhledávané.

Foto: Michal Václav

Přednáška je vedena porodními asistentkami z gynekologicko-porodního oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí.

Článek

„Chtěli jsme již v této době, kdy se zákazy postupně uvolňují, vyjít vstříc zájemkyním o předporodní kurzy a přednášky pro veřejnost. Proto jsme se rozhodli pro přípravu kurzu s pracovním názvem Rychlokurz - porod ve zkratce. Zde se během několika odpoledních hodin dozví budoucí rodičky základní informace o porodu, šestinedělí a péči o miminko,“ informovala staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení Bc. Andrea Dočkalová.

Přednáška Porod ve zkratce se koná ve středu 20. a 27. května přímo v nemocnici v jídelně pro zaměstnance. Pro účastníky je zdarma, ale počet přítomných bude omezen.

Přednáška je vedena porodními asistentkami z gynekologicko-porodního a novorozeneckého oddělení. Samozřejmostí je dodržení veškerých hygienicko-epidemiologických podmínek. Nutná je rezervace u staniční sestry telefonicky na čísle 571 758 423, nebo na e-mailu andrea.dockalova@nvm.agel.cz.

„V rámci naší sociální sítě jsme v posledních týdnech odpovídali na nespočet dotazů týkajících se porodů a hlavně doprovodů, které se často v rámci nařízení Ministerstva zdravotnictví měnily. Děkujeme všem rodičkám a tatínkům za přízeň v této nelehké době, která se pomalu ale jistě vrací snad zpět do normálu.  I nadále se na mě mohou obracet rodičky se svými dotazy na e-mail. Vždy se snažím v rámci své pracovní doby co nejdříve odpovědět,“ doplnila staniční sestra Dočkalová.

„V červnu bychom rádi opět rozjeli předporodní kurzy ve standardním režimu pěti lekcí. V plánu máme také otevření bezplatných prohlídek porodního sálu a těhotenské cvičení. Tejpování těhotných žen, rodiček, žen po porodu už nyní provádíme. Prosíme všechny zájemkyně, aby pozorně sledovaly náš facebookový profil Porodnice nemocnice Valašské Meziříčí, případně webové stránky,“ dodala staniční sestra Dočkalová.

Reklama

Výběr článků

Načítám