Hlavní obsah

Poradenský den pro práci v Německu se uskuteční v Českých Budějovicích

Novinky, Pavla Zachová

Úřad práce České republiky bude ve čtvrtek 13. října ve spolupráci s německým úřadem práce Bundesagentur für Arbeit pořádat Poradenský den pro práci v Německu. Pro účast na poradenství je nutné, aby si každý z účastníků předem zarezervoval individuální termín.

Foto: Pavla Zachová

Více informací o akcích Úřadu práce ČR pro zájemce a zaměstnavatele hledající práci resp. zaměstnance v rámci EU/EHP - www.eures.cz

Článek

Poradenský den pro české zájemce o práci se uskuteční 13. října v Českých Budějovicích. Zájemci si mohou domluvit schůzku s Adrianem Krykem, pracovníkem Welcome centra německého úřadu práce Bundesagentur für Arbeit Passau.

Poradenství německého úřadu práce a Úřadu práce České republiky – služby EURES (Evropské služby zaměstnanosti) je bezplatné. Zájemcům o poradenství, kteří zašlou životopis v němčině a vyplněný formulář na e-mailovou adresu eures@cb.mpsv.cz, bude potvrzen individuální termín. U účastníků se předpokládá komunikativní znalost německého jazyka (pohovor probíhá v němčině).

U českých zájemců o práci, kteří budou vybráni jako vhodní uchazeči, proběhne registrace a budou jim zasílány pracovní nabídky německých zaměstnavatelů z okresu Pasov, kteří mají zájem o pracovníky z České republiky. Nabídky práce budou vybírány v závislosti na znalosti německého jazyka a kvalifikaci zájemců. Následně se vybraní zájemci zúčastní přijímacích pohovorů v Německu.

V současné době je na německém úřadu práce registrováno 1 271 262 volných pracovních míst.  

Ke konci roku 2015 pracovalo v Německu 39 462 občanů ČR, z toho 17 825 pendluje minimálně jednou týdně mezi bydlištěm v České republice a pracovištěm v Německu. Do Bavorska z tohoto počtu pendluje největší skupina osob – 13 364, do Saska 3055 a do Braniborska 51 osob.

Práce v zahraničí je obrovská zkušenost, kterou může člověk po návratu zpět do ČR zúročit jak v osobním, tak hlavně profesním životě.

Reklama

Výběr článků

Načítám