Hlavní obsah

Poprvé v historii zažily Hřebečníky dámský šipkový turnaj

Novinky, Petra Kulhánková

V předvečer svátku všech Peter uspořádali hřebečničtí šipkaři v hospodě U Globusu hned dva šipkové turnaje.

Foto: Petra Dolanská

Vítězové turnaje

Článek

Jedním z nich byl 2. seznamovací turnaj Hřebečníky Open, který pořádají hřebečničtí pro svoje kolegy z berounsko-rakovnické skupiny druhé ligy UŠO. Celkem se sešlo 21 hráčů, a to jak z družstev z Berouna a okolí, tak z řad místních neregistrovaných hráčů.

Poprvé do Hřebečníků zavítali zástupci Hroch Teamu Hudlice, a přijeli si rovnou pro první a druhé místo (Milan Hájek 1., Radek Vonaký 2.) Třetí příčka patřila Tomáši Červenkovi z týmu Dřeváci Beroun. Z pořádajícího DC Globus Hřebečníky se nejlépe umístila nová týmová posila Petra Elgrová, která obsadila 4. místo.

Naprostým překvapením bylo výborné umístění neregistrovaného hráče Zdeňka Kavalka, který se v silné konkurenci probojoval na sedmé místo. V průběhu turnaje sklízel ode všech bouřivý pochvalný potlesk, protože šipkaři umějí ocenit vydařené hody soupeře.

Díky tomu, že se do turnaje zapojili také chataři a chalupáři z okolí, se v pátek večer na šipkách sešlo i nezvyklé množství žen. Proto bylo možné realizovat samostatný dámský turnaj.

Dámy, a bylo jich nakonec sedm, se spolu utkaly ve hře 301. Do finále se probojovaly Petra Elgrová a Petra Dolanská. Jejich poslední duel probíhal až v časných ranních hodinách, kdy už obě slavily svůj svátek. Úspěšnější byla nakonec Petra Elgrová.

Příští otevřený turnaj se uskuteční v pátek 20. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám