Hlavní obsah

Pomoc veřejnosti otevře Národní divadlo Brno dětem z dětských domovů

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naplň divadlo dětmi, naplň děti divadlem − takový je název projektu, kterým se Národní divadlo Brno obrací k veřejnosti před letošními Vánoci na crowdfundingovém portálu Hithit.

Foto: NDB
Článek

Prostřednictvím veřejné sbírky na tomto portálu se pokusí vybrat částku, která umožní téměř dvěma stům dětí z dětských domovů v Brně a okolí návštěvu představení podle jejich vlastní volby. 

„My v NdB věříme, že ony velké příběhy, které se na našich jevištích denně odehrávají, mají velkou moc nejen dojmout a potěšit, ale také přinést nové impulzy a formovat nás. Proto jimi chceme obdarovat děti a mládež, ty, kteří nemají mnoho příležitostí se do našich hledišť dostat. Ze statutu příspěvkové organizace nemůžeme vstupenky dětským domovům sami darovat, proto se obracíme na veřejnost, pro kterou jsme v rámci projektu připravili řadu zajímavých odměn,“ shrnul motivaci k projektu ředitel divadla Martin Glaser. 

Do projektu jsou zapojeny z Brna dětské domovy Vídeňská a Dagmar, z okolí DD Ivančice, Tišnov, Vranov a VÚDDŠ Moravský Krumlov.

Odměny, které divadlo v rámci projektu nabízí, jsou zajímavé a mohou být i netradičními vánočními dárky. Kromě poukazů s padesátiprocentní slevou na představení NdB se přispěvatelům nabízí exkluzivní divadelní suvenýry, ale i zážitky. 

Třeba možnost nechat se unést atmosférou zkoušky operního orchestru nebo věnovat někomu představení na jeho počest. Tou hlavní odměnou pro každého přispěvatele bude však nepochybně dobrý pocit z podpory projektu neseného ideou a duchem vánočních svátků. 

Projekt divadelních představení pro děti z domovů možno podpořit do 15. prosince na internetové stránce www.hithit.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám