Hlavní obsah

Pomáhají, ale nemluví o tom

Novinky, Karla Fodorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo rychle dává, dvakrát dává. Po povodních to platí dvojnásob. Morava pomohla Čechám.

Foto: Karla Fodorová

Po příjezdu na místo

Článek

Řeč je o dobrovolnících z Bohumína, kteří pomáhali letos v červnu při povodních. Pomáhali vytrvale a nezištně, ale veřejně o tom nemluví.

Z obrazových zpráv a televizního zpravodajství bylo po pár dnech víc než zřejmé, že bude zapotřebí včas vyslat do postižených oblastí humanitární pomoc. Je to vždycky svízelná situace, když místo domova máte hromadu mokrého nábytku a všude bahno.

Reagovaly místní firmy a soukromé osoby a jednou z nich byl i starosta Čeladné Pavol Lukša. Dobrovolníky podpořil nejen svou vitalitou a chutí pomoci, ale poskytl i finanční příspěvek, který doplnil darované menší částky. Bez nich by vůbec nebylo možno včas materiální pomoc, kterou poskytly firmy, do Čech odvézt. Přesně v duchu hesla „Kdo rychle dává, dvakrát dává“.

Humanitární cesty byly dvě. Při první byly obdarovány prostřednictvím Sborů dobrovolných hasičů obce Neveklov, Jablonná nad Vltavou a Ouštice. Druhá cesta s pomocí směřovala do Hřenska a okolí. Zde se dobrovolníci zdrželi tři dny, aby pomáhali uklidit nejen veřejná prostranství, ale také nejvíce postiženým rodinám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám