Hlavní obsah

Polička se blýskne. Očekávat lze i zápis do České knihy rekordů

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechme Poličku zazářit a zapsat do České knihy rekordů! Vytvořte s námi oficiálně registrovaný rekord a to - největší hvězdu z lidí přímo na Palackého náměstí pod dozorem komisaře z Agentury Dobrý den, s. r. o.

Foto: Alena Zavoralová
Článek

Rekord se bude konat v rámci akce Čas pro neobyčejné zážitky, což je obdobou celorepublikově oblíbené muzejní noci.

„Všechno vypukne v sobotu 3. června ve 21.00 hodin, kdy se lidé začnou shromažďovat na Palackého náměstí, kde bude vyznačena hvězda. Akce je velice oblíbená a my doufáme, že se v uličkách města bude pohybovat okolo 1500 poutníků jako v předchozích ročnících, a že alespoň polovina se do rekordu zapojí. V tuto chvíli počítáme s 1000 lidí tak kdoví, necháme se překvapit,“ uvádí PR poličského muzea.  

„Ve 21.30 hodin začne příprava na rekord a vyplňování vyznačené hvězdy, ve 21.30 – 22.00 hod. budeme spolu s komisařem sčítat účastníky a proběhne zápis rekordu. Tímto bychom rádi pozvali všechny čtenáře, kteří mají chuť se zapojit.“

Mimo jiné se můžete nechat unést pohledem na hvězdně nasvícenou radnici, prohlédnete si interiér luxusní limuzíny a po červeném koberci vystoupáte do galerie jako filmová star. V atriu radnice vás oslní světlo fotoaparátů a v záři reflektorů se budete cítit jako poličské hvězdy.

Třpyt zapomenutých šperků z kolekce obrazů Hohenemské galerie nechá opět zazářit historička PhDr. Dana Stehlíková, CSc. Jako z vesmíru mohou znít tóny hudebního vystoupení v barokní kapli v podání zvukového umělce, sochaře a muzikanta Martina Janíčka.

Své o hvězdách ví i Rákosníček – pomozte mu opět zaplnit jeho rybníček hvězdami a prohlédněte si výstavu známého výtvarníka Zdeňka Smetany. Astronom Jan Veselý z Hvězdárny Hradec Králové vám povypráví o kráse hvězd a vesmíru nad námi. Zažijte neobyčejný okamžik, kdy na obloze můžete sledovat hvězdy, měsíc a planetu Jupiter.

Připraveny budou samozřejmě volně zpřístupněné expozice Hohenemské obrazárny a starého umění na Poličsku, kterými vás provedou postavy z obrazů. Nenechte si ujít také expozice moderního umění, které jsou nově rozšířeny o krajináře Vysočiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám