Hlavní obsah

Policisté zachránili sebevraha, po právu byli oceněni

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomáhat a chránit pro ně není jen nápis na policejním voze. Policisty z čáslavského obvodního oddělení pprap. Luboše Nagyho a prap. Michala Janouška ocenila a poděkovala za projevení statečnosti a duchapřítomnosti při záchraně života vedoucí Územního odboru PČR Kutná Hora plk. JUDr. Blanka Matějů.

Foto: PČR Kutná Hora

Čáslavské policisty pprap. Luboše Nagyho a prap. Michala Janouška ocenila vedoucí Územního odboru PČR Kutná Hora plk. JUDr. Blanka Matějů.

Článek

Chtěl se zabít na zamrzlém rybníce

Ve čtvrtek 24. ledna kolem půl deváté večer se 22letý muž rozhodl ukončit svůj život skokem z hráze Podměstského rybníka v Čáslavi na zmrzlou hladinu vody. Při pádu se prolomil led, mladík zmizel pod hladinu.

„Hlídka policistů pprap. Luboš Nagy a prap. Michal Janoušek z místního obvodního oddělení ihned reagovali na oznámení a vyjeli na místo. Policista Nagy slanil za tonoucím do vody, kterého následně držel nad hladinou až do příjezdu dalších složek IZS. Mladíka po vytažení z vody lékař uvedl do umělého spánku. Poté ho vrtulníkem transportovali do pražské nemocnice,” informovala Vendulka Marečková, mluvčí Policie ČR, oddělení Kutná Hora.

Statečný čin policisty je příkladem nejen pro jeho kolegy. Policisty navrhli na kázeňskou odměnu, kterou schválilo vedení kutnohorské policie. Zachráněný mladík policistům poděkoval za záchranu svého života prostřednictvím sociální sítě.

Reklama

Výběr článků

Načítám