Hlavní obsah

Policisté z Luhačovic dopadli zloděje a okradenému lázeňskému hostovi zachránili peníze

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za krádež pánské tašky s deseti tisíci korunami v jednom z hotelů v lázeňském městě Luhačovice na Zlínsku hrozí pětačtyřicetiletému muži z Havířova dva roky vězení.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Policisté z Luhačovic objasnili během několika hodin krádež pánské tašky, k níž mělo dojít v noci ze čtvrtka na pátek 10. ledna. Včera sdělili muži z Havířova podezření ze spáchání trestného činu krádež. V případě odsouzení mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ uvedla v úterý 14. ledna policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Lázeňský host si po půlnoci v odpočinkové části hotelu v křesle četl knihu. S sebou měl tašku s osobními věcmi a peněženkou s deseti tisíci korunami.

„Kolem druhé rodiny ráno odešel zpět do pokoje a tašku zapomněl v křesle. Když se v pět hodin probudil, začal ji hledat nejprve v pokoji a poté ve společných prostorách hotelu, ale bez úspěchu. Krádež proto oznámil policii,“ řekla mluvčí.

Policisté, kteří záhy dorazili na místo, zjistili veškeré informace a vyslechli všechny osoby, které si mohly něčeho všimnout. Po pár hodinách měli v případu jasno. Znovu se vrátili do pokoje pětačtyřicetiletého muže, jenž jim předtím řekl, že o ničem neví. Ve svém odhadu se nezmýlili.

„Muž se pak přiznal, že si šel před hotel před pátou hodinou ráno zakouřit, a když uviděl na křesle ležet tašku bez majitele, tak ji ukradl. Z peněženky vytáhl finanční obnos a tašku vyhodil do popelnice před hotelem. Než přijeli policisté, byla už popelnice vyvezena,“ sdělila Monika Kozumplíková.

Zloděj, který naposledy kradl jako mladistvý a rozhodně netrpí nouzí, vyjádřil nad svým činem lítost. Všechny ukradené peníze vrátili policisté jejich majiteli.

Reklama

Výběr článků

Načítám