Hlavní obsah

Policisté šetří, kdo poškodil oplocení bažantnice, z níž zmizeli bažanti

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nestandardním případem poškození bažantnice, z níž zmizelo 150 bažantů, se od minulého týdne zabývají policisté z Napajedel na Zlínsku.

Foto: Policie ČR

Poškozené oplocení bažantnice.

Článek

„Případ šetří policisté prozatím jako přestupek proti majetku, za který hrozí ve správním řízení několikatisícová pokuta,“ uvedla v úterý 14. srpna policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Jednatel mysliveckého spolku oznámil policistům, že během jednoho dne někdo poškodil oplocení odchovny bažantů v obci u Napajedel. Předseda spolku bažanty ráno nakrmil, a když přišel následující den zkontrolovat, zda jsou v pořádku, zjistil, že v bažantnici z původních 150 bažantů není ani jeden. Informoval proto Policii ČR.

„Policisté zjistili, že někdo polámal podpěrné sloupy a strhal vnější oplocení bažantnice a kvůli tomu se všech 150 bažantů zaběhlo. Podle tvrzení chovatelů má jeden bažant hodnotu více než tři tisíce korun. Škoda, která byla způsobena poškozením odchovny, prozatím nebyla vyčíslena,“ dodala policistka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám