Hlavní obsah

Policisté pátrají po střelci, který vystřelil na projíždějící autobus

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od středy 30. srpna pátrají policisté na Zlínsku po neznámém střelci, který krátce po devatenácté hodině v městské části Štípa prostřelil čelní sklo linkového autobusu.

Foto: DSZO

Kloubový autobus. Ilustrační foto.

Článek

„Dosud neznámý pachatel se dopustil svým jednáním trestného činu poškození cizí věci. Nyní mu tak v případě prokázání viny hrozí až roční pobyt za mřížemi,“ uvedla dnes policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Zlínští policisté ve středu večer přijali nezvyklé oznámení od řidiče linkového autobusu. Na tísňovou linku 158 oznámil, že mu při jízdě někdo střelil do skla autobusu.

„Řidič projížděl místní částí Štípa ve směru na Kostelec, když na kloubový autobus neznámý pachatel vystřelil. Uvnitř v daný okamžik sedělo deset lidí. Po nárazu střely praskla skleněná výplň posledního okna před kloubem a uvnitř autobusu poté proletěl na protilehlou stranu úlomek skla. Naštěstí žádný z cestujících nebyl zraněn. Celková škoda poškozením skla autobusu se vyšplhala na osm a půl tisíce korun,“ dodala policistka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám