Hlavní obsah

Policisté hledají manželský pár pro zanedbání vyživovací povinnosti

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na osmatřicetiletého muže vydal na začátku prosince Městský soud v Praze příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody v délce trvání čtyř let.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"Hledanému byl trest uložen za spáchání trestných činů zanedbání povinné výživy, ohrožení výchovy dítěte a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, ale do současné chvíle do vězení nenastoupil. Na osmatřicetiletou hledanou ženu vydal na začátku dubna Okresní soud Praha západ příkaz k zatčení pro podezření z trestného činu zanedbání povinné výživy, jelikož má matka vůči svým dětem stále vyživovací povinnost," sdělila policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Kriminalisté na hledaného muže vyhlásili pátrání již v lednu a na jeho družku v květnu letošního roku. I přestože policisté prověřili všechna místa, kde by se mohli nacházet, ani jednoho z nich se do současné chvíle nepodařilo vypátrat.

"Manželé žijí alternativním způsobem života bez potřeby komunikace s okolím a z tohoto důvodu se i v tuto chvíli s největší pravděpodobností budou pohybovat v odlehlejších venkovských oblastech. Peníze na obživu by mohl zajišťovat manžel příležitostnou manuální prací (vyučen jako brašnář) v okolí svého bydliště. Získávání prostředků trestnou činností je vzhledem k jejich hodnotové orientaci velmi nepravděpodobné," dodala Eva Kropáčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám