Hlavní obsah

Policista v osobním volnu pronásledoval a zadržel zloděje

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několikrát trestaného zloděje polapil v obchodním centru ve Zlíně koncem září policista, který zde ve svém volnu nakupoval. Třiatřicetiletého recidivistu přistihl při krádeži oblečení. Po honičce skončil zloděj v policejní cele.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Za krádež hrozí recidivistovi, který je právě v podmínce, až tři roky vězení,“ uvedla ve středu 17. října policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policista z dopravního inspektorátu ve Zlíně v době svého volna nakupoval společně s rodinou v jedné z prodejen obchodního centra ve Zlíně, když jeho pozornost upoutal muž, kterého znal ze svých služeb jako zloděje.

„Viděl, že si bere do zkušební kabinky několik druhů oblečení a počkal, až bude vycházet. Jeho předtucha byla správná. Muž totiž vracel do prodejny pouze jedny kalhoty, kabinka byla prázdná, zato batoh měl přeplněný. Jakmile vyšel z prodejny vyzval ho, aby se s ním vrátil. Zloděj však nelenil a dal se na útěk,“ uvedla policejní mluvčí.

Honička v chodbách nákupního centra skončila po několika desítkách metrů. „Policista zloděje dohnal, svedl ho na zem, jenže lapka se nadále snažil uniknout. Dva muži mu proto pomohli zloděje udržet až do příjezdu policistů z Otrokovic. Ukradené oblečení putovalo zpět do prodejny a recidivista skončil v policejní cele,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám