Hlavní obsah

Policie varuje: Fotbalové utkání Zlína s Uherským Hradištěm je rizikové

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Policisté v sobotu 11. března kvůli fotbalu zvýší dohled nad bezpečností občanů ve zlínských ulicích a hlavně v okolí fotbalového stadionu Letná.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Jízdní policie před zlínským fotbalovým stadionem.

Článek

„Důvodem je prvoligové fotbalové utkání mezi FC Fastav Zlín a 1. FC Slovácko Uherské Hradiště, které se odehraje od 15.00 hodin na fotbalovém stadionu Letná ve Zlíně,“ informoval policejní mluvčí Petr Jaroš.

Vzhledem k tomu, že policie utkání vyhodnotila jako rizikové, odpovídá tomu i rozsah bezpečnostních opatření. „Hlavním cílem je zajistit v krajském městě bezpečnost nejen pro návštěvníky utkání, ale i ostatní občany města. V ulicích a nejbližším okolí stadionu bude více než stovka policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, jízdní policie, kriminalisté či členové antikonfliktního týmu. Pořádek budou v neposlední řadě zajišťovat i strážníci Městské policie Zlín a pracovníci bezpečnostní agentury,“ upřesnil policejní mluvčí.

Nejen samotní návštěvníci fotbalového utkání, ale i náhodní kolemjedoucí musí počítat s krátkodobými komplikacemi v dopravě, a to zejména v nejbližším okolí stadionu před zápasem a krátce i po něm.

„I proto doporučujeme dorazit ke stadionu s dostatečným časovým předstihem. Apelujeme také na dodržování pravidel silničního provozu, důsledné respektování dopravního značení a pokynů policistů, strážníků či pořadatelů. Připomínáme, že je zakázáno nosit na stadion jakoukoliv pyrotechniku,“ zdůraznil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám