Hlavní obsah

Policie ukončila vyšetřování únorové střelby v Havířově

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policejní komisař ukončil vyšetřování únorové střelby v Havířově. Ve čtvrtek 17. února krátce po deváté hodině dopoledne došlo k incidentu, při kterém 56letý muž střílel v ulicích města ze své legálně držené střelné zbraně.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

O střelbě již Novinky.cz informovaly v článku zde.

"Prověřování této události bylo velice náročné. Po zveřejnění konfliktu v médiích se na policii přihlásilo několik svědků, kteří kriminalistům pomohli událost objasnit. Spisový materiál obsahuje mnoho stránek výpovědí, záznamů, výsledků expertíz a prověrek. Po prověření a vyhodnocení listinných a věcných důkazů policejní komisař rozhodl o odložení věci," informovala por. Mgr. Zlatuše Viačková, tisková mluvčí Policie ČR ÚO Karviná.

"Je zřejmé, že 56letý muž odvracel přímo hrozící, respektive trvající útok na zájem chráněný trestním zákonem. Je nepochybné, že jednání muže naplňuje znaky protiprávnosti, avšak právě stav nutné obrany je důvodem vylučující protiprávnost jednání. V průběhu vyšetřování bylo prokazatelně ověřeno, že 56letý muž se zbraní manipuloval tak, aby minimalizoval riziko ohrožení tělesné integrity. Během incidentu nikomu nevyhrožoval fyzickou likvidací. Od začátku dával zcela jasně najevo svůj záměr. Muž nebyl agresivní, byl rozrušený a ve stresu. Kolemjdoucí žádal o pomoc a přímému konfliktu se snažil vyhnout," doplnila Zlatuše Viačková.

Usnesení zatím není pravomocné.

Reklama

Výběr článků

Načítám