Hlavní obsah

Policejní pes našel při výcviku drogu ve škole

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výcvik psa specializovaného na hledání drog skončil v jedné z plzeňských škol velkým překvapením jak pro cvičící policisty, tak pro vedení školy. Pes při cvičení odhalil v jedné ze skříní přítomnost drogy.

Foto: archiv PČR - Plzeň - bezpečné město

Výcvik psa specializovaného na hledání drog skončil v jedné z plzeňských škol velkým překvapením jak pro cvičící policisty, tak pro vedení školy.

Článek

V úterý 8. března prováděli policisté z oddělení služební kynologie standardní výcvik psa specializujícího se na hledání drog.

Policista uložil do jedné ze skříněk v dívčí šatně jedné z plzeňských škol v Plzni na Skvrňanech vzorek drogy a úkolem služebního psa Quita bylo drogu nalézt.

"V tu chvíli nastal moment překvapení, protože se Quito rozběhl k jiné skříňce v místnosti a hlasitým štěkáním přivolával policistu k uzamčené skříňce,“ informovala o incidentu tisková mluvčí plzeňských policistů Simona Čejková.

Třiapadesátiletá zaměstnankyně školy, která byla přítomná celému policejnímu výcviku, zavolala na místo devatenáctiletou majitelku skříňky. Po otevření uvnitř objevili policisté igelitový vak s obsahem marihuany.

"Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Plzeň-Skvrňany, kteří zjišťují veškeré okolnosti," dodala Čejková.

Reklama

Výběr článků

Načítám