Hlavní obsah

Pokus o zapsání do Guinnessovy knihy rekordů: Nejdelší óda na město napsaná nejvíce lidmi

Novinky, Ilona Salajková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Návštěvníci a občané mohou oslavit město Mikulov svými verši. Pokusí se vytvořit nejdelší ódu - oslavnou báseň, napsanou nejvíce lidmi.

Foto: Ilona Salajková
Článek

Městská knihovna Mikulov se připojila k oslavám města a jak jinak než prvky, které jsou jí vlastní. Literaturou, knihou, verši, autory a ilustrátory. Tvorbu knihy však necháme na návštěvnících akce Slavnosti města, kteří tak mohou projevit svoji kreativitu, nápaditost, pocity a hlavně pozitivní vztah k Mikulovu.  

Již od starověku lidé psali ódy – lyrické básně, ve kterých chválili a vyzdvihovali místo nebo hrdiny, které obdivovali. Největší oblíbenosti dosáhla óda právě v baroku, které je letošním motivem i všeho kulturního dění v Mikulově.

Pokud milujete město s jeho atmosférou, vínem a lidmi, můžete se zúčastnit v pátek 19. května od 18.00 do 21.00 a sobotu 20. května od 10.00 do 15.00 hodin pokusu o rekord o sepsání nejdelší ódy na město psané nejvíce autory. Stačí přijít na náměstí a u stánku Městské knihovny popustit uzdu fantazii.

Ve městě se budou pohybovat také barokní písaři, kteří vám nabídnou archy k tvorbě. Možná již nějaké verše máte v hlavě, možná již máte sepsanou báseň. V tom případě se přijďte podělit s ostatními a přepsat je. Pokusu se mohou zúčastnit všichni bez rozdílu věku, neboť každá kniha si žádá i ilustrace, proto malé děti mohou malovat.

Pokusíme se o zápis do České Guinnessovy knihy rekordů. Na rekordní pokus budou dohlížet komisaři Agentury Dobrý den z Pelhřimova a v případě úspěšného rekordního pokusu bude Nejdelší óda na město napsaná nejvíce lidmi k vidění v Muzeu rekordů a kuriozit v Pelhřimově.

Na každého ze zúčastněných čeká nápaditá, originální placka a navíc se stanou součástí nevšedního zážitku.

Reklama

Výběr článků

Načítám