Hlavní obsah

Pohodové odpoledne pro všechny generace

Novinky, Ivana Kvasnicová

Jedinečná akce pro vícegenerační rodiny, rodiče a prarodiče s dětmi, seniory a všechny, kdo chtějí prožít zábavné aktivní odpoledne a nabourat představy o nemožnosti společných aktivit všech generací se uskuteční v neděli 15. září v Praze 4.

Článek

Jedinečná akce svého druhu s názvem Roztančete svá vnoučata (nejen) v kočárku se uskuteční v parku Družba na Praze 4 v neděli od 13 do 18 hodin pod záštitou starosty MČ Praha 4 Pavla Caldra.

Snahou akce je ukázat aktivity, které spolu mohou společně provozovat všechny generace, a vytvořit tradici, která se bude každoročně opakovat a postupně se rozšíří do dalších míst po celé ČR.

Na akci vystoupí populární seniorský pěvecký sbor Elpida s rockovou skupinou Please The Trees (ve 14 hodin). Dále se můžete těšit na divadelní představení společnosti Senior Help s. r. o. s názvem Divadlo naučí finanční gramotnosti, které přistupuje ke vzdělávání v oblasti finanční gramotnosti zábavnou a názornou formou, nebo na Muzikoterapii s Jindřichem Fritschem (v 16 hodin). Moderovat bude modelka Jitka Kocurová.

Akci podpoří svou účastí herečka Klára Trojanová-Pollertová, autorka dětských knížek Lucie Seifertová i starosta MČ Praha 4 Pavel Caldr spolu s radní Lucií Michkovou a členkou zastupitelstva Danou Klisákovou.

Vyvrcholením akce bude nácvik společné taneční choreografie, kdy budou všichni tančit s kočárky a hůlkami nebo jenom tak pro radost (od 14.45 hodin) a pokus o zápis do Guinnesovy knihy rekordů v počtu tančících seniorů nejen s kočárky.

Během celého odpoledne budou probíhat ukázky stále populárnějšího cvičení s kočárky (strolleringu) a chůze s hůlkami pro všechny generace (nordic walkingu), k dispozici bude i stánek VZP pro měření tlaku a tuku a mnoho dalších aktivit pro děti i dospělé. K dispozici bude i malé občerstvení.

Akci organizuje Právě teď! o. p. s., které se zaměřuje na celoživotní vzdělávání a mezigenerační solidaritu v praxi spolu s Občanským sdružením Strollering® - Život v pohybu, specializujícího se na sportovní aktivity pro podporu maminek/tatínků a jiných osob s handicapovanými, mentálně postiženými a jinak znevýhodněnými osobami.

Reklama

Výběr článků

Načítám