Hlavní obsah

Pohádky čaroděje Archibalda I. ožívají na Starých Hradech i v zimě

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atmosféru pohádek nejvyššího pohádkového čaroděje Archibalda I. ochutnáte všemi smysly na Starých Hradech každý den po celý rok. V pátek 30. ledna (10 - 17 hodin) tu můžete s dětmi oslavit i pololetní vysvědčení.

Foto: Staré Hrady

Z pohádkových expozic.

Článek

Na pohádkovém hradě a zámku Staré Hrady se můžete nejen pobavit, ale i zkusit čarovat s pohádkovými bytostmi - princeznami, vodnicemi, čaroději a čarodějnicemi a jejich tři sta padesáti pohádkovými kamarády po celý rok.

Otevřeny jsou tři prohlídkové okruhy: Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou, kde se zabydlelo na třicet druhů draků a dráčků a dokonce i Dračí královská rodina.

zámeckém pohádkovém sklepení se na vás těší draci, obři, vodníci, víly i skřítkové. Navštívíte palác plný skřítků, lesní a ledové království, čertovskou školu a Pekelnou direkci, potkáte se s tříhlavým drakem Třífrňákem a uvidíte i Obří Smaragdové draky, kteří se do sklepení probourali z pěti pater starohradských katakomb.

Spousta zábavy i pohádkového dobrodružství čeká i na okruhu Hradní pohádková půda, kde přebývají čarodějnice a kouzlobabky. Ty mají na půdě svoji prádelnu, mydlírnu, čarodějnou hospůdku i garderóbnu. Nově pak osídlili hradní půdu i mocní čarodraci Mocjeďáci, kteří tu připravují své lektvary a elixíry. Spousta živých zvířátek na návštěvníky čeká v Bestyjole.

Již zanedlouho vyjde V. díl Starohradských pohádek čaroděje Archibalda I. - knížka, která již tradičně obsahuje 7 ze 77 pohádkových příběhů ze Starohradského pohádkového království dobrého ducha Starých Hradů Tarbona.

Při příležitosti vydání této knihy je připravena limitovaná edice 500 kusů výtisků. Tyto knížky budou opatřeny starohradským pečetícím razítkem - vlastnoručně podepsány Nejvyšším pohádkovým čarodějem Archibaldem I. Navíc ke každé této knížce obdržíte poukaz na dětskou vstupenku na Hrad a Zámek Staré Hrady. 

V pátek 30. ledna bude otevřeno od 10.00 do 17.00 hodin. Pro děti bude připravena pohádková oslava pololetního vysvědčení.

Reklama

Výběr článků

Načítám