Hlavní obsah

Pohádkám přálo počasí, Pohádkovým lesem prošel rekordní počet dětí

Novinky, Zdenka Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu na Horní Bečvě v okolí místní přehrady jste se mohli rychle vrátit do dětství. Spolek Bečvánek Beskydy zde pořádal od svého založení již počtvrté akci Pohádkový les a letos se může pyšnit velkou účastí - startem prošlo přes 170 dětí.

Foto: Zdenka Vaníčková

Vodník s rusalkami hlídal v hornobečvanské přehradě jesetery

Článek

Na děti na zhruba dvoukilometrové trase čekalo deset pohádkových stanovišť s úkoly. Děti s nadšením pomáhaly Marušce se dvanácti měsíčky, princezně s tříhlavým drakem, v pekle si zahrály karty, s Koloběžkou První a Králem si zajezdily na koloběžce, vodníkovi vychytaly všechny jesetery a pirátům pomohly najít poklad. 

„Nejvíc se mi líbilo u lišky a Budulínka a Spidermana, toho mám moc rád,” řekl spokojený účastník pohádkového lesa. „Mně se líbily koloběžky a vodník s krásnými rusalkami, dostala jsem od nich perníček,” doplnila ho malá sestřička. 

Start i celé zázemí letošní akce bylo v Penzionu U Skřítků a po příchodu do cíle děti dostaly balíček za odměnu a mohly si opéct špekáček na připraveném ohni.

„Jsme rádi, že nám vyšlo počasí, dnes je opravdu nádherně, i když tříhlavému drakovi fakt nezávidím,” řekla Jana Oleksowiczová za pořádající spolek Bečvánek Beskydy. 

Pohádkové odpoledne si užili malí i velcí a už teď se pořadatelky těší na příští rok. Akci podpořili a spolupracovali: Obec Horní Bečva, Penzion u Skřítků, S.W.A.H, MIBO Scooters a Reklama Rožnov.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám