Hlavní obsah

Podzimní divadelní předplatné v Domě kultury v Kroměříži sází na známé herecké tváře a komedie

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v květnu začal v Domě kultury v Kroměříži předprodej podzimního cyklu Divadelního předplatného. I tentokrát se jeho nabídka nese v zábavném duchu - nebude chybět klasická konverzační komedie, muzikál, prvorepubliková řachanda či komorní pousmání nad našimi klady i zápory.

Foto: archiv autora

Herečtí protagonisté komedie Dezertér z Volšan.

Článek

Ve středu 13. září uvede Divadelní společnost Julie Jurištové komedii z pera Emila Artura Longena Dezertér z Volšan. Nenapravitelný flamendr v podání známého herce Oldřicha Navrátila se probere na vlastním pohřbu a doví se tak leccos nepěkného o svém manželství a úmyslech „truchlících“ pozůstalých. V úspěšné komedii, v níž zazní známé staropražské písničky, se v ženských rolích objeví například Kamila Špráchalová nebo Dana Bartůňková. Režisérem představení je Milan Schejbal.

Druhé představení proběhne ve středu 11. října. Půjde o legendární kus autorského tandemu Jiří Suchý – Jiří Šlitr Jonáš a Ting-tangl. Inscenaci, která se kdysi s úspěchem hrála v pražském Semaforu, nastudoval Spolek Kašpar. V pásmu písniček a komických scének, které režíroval Jakub Špalek, se představí Petr Lněnička, Adélka Petřeková, Veronika Němcová a další.

Rodina je základ státu je název hry, jejímž autorem je Ray Cooney. Ve středu 22. listopadu ji do Kroměříže přiveze pražské Divadla Palace. A o čem je? V londýnské nemocnici dva dny před Štědrým dnem nastává plno zmatků a nečekaných událostí, při nichž jde téměř o život. Hra vychází z nejlepších tradic anglické komedie s komplikovanou zápletkou a suchým britským humorem. V režii Petra Hrušky hrají známí herci jako Miroslav Etzler nebo Sabina Laurinová.

Čtvrté divadelní představení je ohlášeno na úterý 12. prosince a půjde o hru Maria Kubce Víkend s Bohem. Autorská inscenace je zamyšlením nad věcmi vážnými i nevážnými a o tom, co by se stalo, kdyby u nás zaklepal nečekaný návštěvník. Pro mnohé diváky to může být i citlivý návod, jak neztrácet nikdy naději... V inscenaci se objeví Mario Kubec, Matouš Ruml, František Kubec a další.

Pro předplatitele přichystal Dům kultury v Kroměříži i malý bonus – například volnou vstupenku do Expozice Karla Kryla nebo padesátiprocentní slevu na říjnový koncertní recitál dvou vynikajících kytaristů – Štěpána Raka a jeho syna Matěje Rak & Rak.

Všechna čtyři představení, která proběhnou v divadelním sále, začínají v 18 hod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám