Hlavní obsah

Podvodník okradl v Kroměříži starou ženu o tisíce

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O jednatřicet tisíc korun přišla v pondělí 10. února čtyřiaosmdesátiletá žena z Kroměříže. Podvodníkovi nyní hrozí až dva roky vězení.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Stará paní se dopoledne vracela domů z pošty. Když odemkla vstupní dveře a vešla do vestibulu bytového domu, zaklepal na již uzavřené dveře neznámý muž. Jakmile mu otevřela, oslovil ji příjmením a chtěl po ní peníze za kotel, který si objednal její syn,“ informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Muž podle mluvčí požadoval třicet jedna tisíc korun. Penzistka mu řekla, aby si tuto záležitost vyřídil se synem. Jenže neznámý člověk tvrdil, že peníze potřebuje hned a synovi zavolá.

„Poté podvodník vytáhl telefon a předstíral, že s ním hovoří. Na základě tohoto telefonátu mu stará paní uvěřila. Šla proto do bytu, kam ji muž následoval. Když ze skříňky vyndala peníze, vzal jí je z ruky a ve spěchu odešel,“ popsala událost mluvčí.

Důchodkyně po chvíli zavolala synovi a celou situaci mu popsala, jenže ten jí řekl, že s nikým nemluvil, žádný kotel objednaný nemá a ať zavolá na policii.

„Případ nyní prověřují kroměřížští kriminalisté. Po pachateli, který se dopustil trestného činu krádež, nyní pátráme. V případě dopadení mu hrozí až dva roky vězení,“ uzavřela Simona Kyšnerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám