Hlavní obsah

Podchod v Ostravě - Hrabůvce je již týden v provozu

Novinky, Josef Zajíc

V pátek 4. července v 10.00 byl otevřen podchod pod ulicí Dr. Martínka v Ostravě Hrabůvce. Podchod spojuje zastávku tramvají Hrabůvka - Kostel. Zlepšil se tak nejen přístup k tramvajím, ale i bezpečnost cestujících procházejících oběma směry.

Foto: Josef Zajíc

Podchod Hrabůvka - Kostel, byl otevřen 4. července 2014.

Článek

Po deseti měsících rekontrukce byl 4. července otevřen podchod  v Ostravě - JIH u zastávky MHD Hrabůvka - Kostel. Byla vybudována nová zastřešující konstrukce ve stříbrné barvě, kanalizace, nové povrchy a kamerový systém. Investorem podchodu je Statutární město Ostrava. Náklady na stavbu byly zhruba 23 miliónů korun. Rekonstrukci realizovala  firma Stavos Stavba a.s.

Uvedením podchodu  do provozu tak skočila rekontrukce všech podchodů v Ostravě - JIHU na tratích tramvaje od zastávky Hrabůvka - Kostel pod ulici Dr. Martínka směr Ostrava - Dubina Interspar.

V barvě zelené byl rekonstruován velmi důležitý podchod, který pod ulicí Dr. Martínka propojuje polikliniku v Hrabůvce a obchodní centrum Venuše.

V roce 2010 byl rekonstruován podchod u tramvajové zastávky Antonína Poledníka pod ulici Horní. Podchod spojuje dvě velká sídliště Ostravy - JIH - Bělský les a Dubina. Prosvětlený a bezpečný podchod spojuje ulice Bohumíra Četyny a Jaromíra Matuška.

Nejstarším renomovaným podchodem byl podchod pod ulicí Horní s názvem Dubina. Podchod ústí k víceúčelové sportovní hale a obchodního střediska.

Všechny čtyři podchody mají téměř shodný architektonický tvar, ale přesto se liší jak barvou, tak drobnými detaily. Stavba je přizpůsobena pro přepravu kočárků i pro vozíčkáře. Na bezpečnost dohlížení kamery. 

Konečná zastávka se nachází  v Ostravě - Dubina u nákupního střediska Interspar, kde bude v budoucnu vybudován moderní dopravní terminál. Z této zastávky odjíždějí tramvaje 1,3,10,12,17,18,19 .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám