Hlavní obsah

Po zarostlém chodníčku kolem Hukvald se vydali další turisté

Novinky, Břetislav Boháč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odbor Klubu českých turistů v Hukvaldech uspořádal v sobotu jarní turistický pochod Po zarostlém chodníčku, který patří k tradičním akcím tohoto klubu. Letos se konal již 31. ročník této akce, první ročník se uskutečnil už v roce 1982. Za tu dobu se okolím obce prošlo skoro 12 000 turistů.

Foto: Břetislav Boháč

Mapa pochodu "Po zarostlém chodníčku"

Článek

Zvláštností je, že hukvaldští turisté pochod organizují dvakrát ročně, na jaře a na podzim, kdy mu dávají romantický přívlastek "spadaným listím", takže sobotní pochod byl vlastně už 61. v pořadí.

Pěkné sobotní ráno i přes nepříznivou předpověď počasí přilákal na start patnáctikilometrového pochodu kolem 400 pochodníků všech věkových kategorií. Trasa vedla okolím Hukvald pod zříceninou známého hradu, který je jedním z největších hradů na Moravě a byl vybudován v první polovině 13. století.

Turisté dále prošli oborou úpatím vrchu Kazničov (601 m n. m.). Následoval výstup na Kubánkov, nejvyšší vrchol Palkovických hůrek (660 m n. m.). Jarní příroda je nádherná, přesto právě zde většinu účastníků překvapil chladný déšť. Naštěstí obdobně jako v několika předcházejících ročnících byla nejvyšším bodu trasy na vrchu Kubánkov byla opět postavena občerstvovací stanice s pivem, bufetem, opékanými párky a tak postavené altány vybízely k zastavení, ukrytí před deštěm i k načerpání nových sil.

V cíli pochodu Na Koupališti byla připravena tradiční tvarůžková pomazánka od „předsedy“, skvělý guláš, předávaly se účastnické listy pochodu a pro zájemce zde byla k zakoupení trička odboru KČT Hukvaldy a výroční turistická známka vydaná k loňskému 30. ročníku pochodu.

Poděkování za zdařilou akci patří všem, kteří se podíleli na přípravě a zajištění jejího zdárného průběhu. Nezbývá, než se těšit na podzimní pochod Po zarostlém chodníčku - spadaným listím, který se uskuteční poslední říjnovou sobotu 2012. Přijďte poznat nádherný kout Moravskoslezského kraje.

Podrobnosti najdete zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám