Hlavní obsah

Po nárazu do tahače zemřela ve voze osmnáctiletá dívka

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Led na silnici, Renault smykující zatáčkou. Vyděšené oči ženy za volantem a nevěřící pohled muže sedícího v kabině tahače. Náraz, skřípění rvaných plechů a pak už jen bolest a smutek. Tak nějak to ve středu ráno vypadalo na silnici u Velíkové. Ve vraku osobního auta zemřela osmnáctiletá dívka.

Foto: HZS ZLK
Článek

K nehodě nákladního a osobního auta vyjeli hasiči o čtvrt na deset ráno. "Došlo zde ke střetu nákladního vozu Man na přepravu dřeva s osobním vozidlem Renault Thalia, ve které cestovaly dvě ženy. Obě ženy zůstaly ve vozidle zaklíněny. Těžce zraněnou devětačtyřicetiletou řidičku se podařilo z vozidla rychle vyprostit přes méně poškozené dveře na levé straně vozu," popsal tragédii mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil s tím, že ženu záchranka odvezla do Baťovy nemocnice ve Zlíně.

Osmnáctiletá dívka, která seděla předním sedadle, střet zaplatila životem. "Lékař zdravotnické záchranné služby musel konstatovat, že utrpěla zranění neslučitelná se životem. Tělo bylo z vraku vyproštěno za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení," dodal mluvčí.

Řidič nákladního vozidla zraněn nebyl, utrpěl ale těžký šok, na základě kterého mu byla poskytnuta posttraumatická péče proškoleným příslušníkem hasičů.

„Osobní auto se v pravotočivé zatáčce ve směru od Velíkové na Hrobice dostalo do protisměru, kde se srazilo s nákladním vozem, takzvanou kladovkou. Náraz osobní vůz odhodil mimo cestu," potvrdila nehodu mluvčí zlínské policie Jana Macalíková. Policisté podle jejich slov nehodu stále vyšetřují, viníka ale již zřejmě určili. "Je možné, že za přejezd osobního vozu do protisměru mohla špatná sjízdnost vozovky. Každopádně veškeré indicie nás vedou k podezření, že vina je na straně řidičky. Technickou závadu jsme vyloučili," doplnila mluvčí. 

Místo nehody bylo několik hodin oboustranně uzavřeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám