Hlavní obsah

Po devatenácti letech se do Ostravy vrací soutěž Gayman

Novinky, Marian Kajzer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po České Miss se v Ostravě uskuteční také finále soutěže Gayman Česko Slovenska, která se do Ostravy vrací po dlouhých 19 letech a je národním kolem Mr. Gay Europe, World i Universe.

Foto: Marian Kajzer

Úřadující vítězové a Mr. Gay Universe 2017 Marco Tornese.

Článek

Poslední finále (Gayman ČR) se v Ostravě konalo v roce 1999, a to v Domě Kultury. Tenkrát v porotě zasedla ještě herečka a "máma" gayů, Helena Růžičková. Hlavním hostem byl Petr Kotvald. Vítězem se stal Tom Fránek z Prostějova.

Gayman Česko Slovenska je pokračovatelem Gay Man ČR, jenž byla soutěž sympatie, kterou v letech 1992 - 2000 pod patronátem SOHO organizovaly v České republice některé jeho členské organizace.

Soutěž byla a je označována za jednu z nejvýznamnějších společenských akcí gay a lesbické komunity. Finálové večery probíhaly v minulosti obvykle poslední červnovou sobotu při příležitosti Christopher Street Day, celosvětových oslav "gay hrdosti".

Soutěž začíná křtem, následuje casting a poté několikadenní soustředění finalistů. Celý ročník končí samotným gala finále. To se nově koná většinou v průběhu září. 

V roce 2010 se soutěž obnovila pod značkou Gayman ČR. Od roku 2012 je soutěž rozšířena o Slovensko a vedena tak jako Gayman Česko Slovenska. Je jedinou opravdovou soutěží mužské krásy, sympatií a inteligence určené pro gaye a gay friendly muže v ČR a SR s tradicí od roku 1992.

Finále 2018 se tak přibližuje také Slovensku, jelikož 7 let se finále konalo v Praze, a také Polsku, kde se v létě odehraje Mr. Gay Europe 2018. Tam bude Česko i Slovensko reprezentovat právě letošní vítěz Lukáš Grečko, stejně jako již příští měsíc na Mr. Gay World v JAR.

Gala finále Gayman Česko Slovenska se uskuteční za přítomnosti mnoha VIP osobností (účast přislíbil také Mr. Gay Universe 2017 Marco Tornesse), novinářů a kamer 22. září 2018.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám