Hlavní obsah

Po desetiletích znovu o dějinách Pilníkova

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu odpoledne se na pilníkovské radnici konala přednáška o historii městečka Pilníkova pod názvem Po desetiletích znovu o dějinách Pilníkova.

Foto: Jaroslav Blažek

Přednáška o historii města. Zleva starosta Miroslav Klapka, profesor PhDr. Vladimír Wolf, kronikář Jiří Haken.

Článek

Přednáška byla rozdělena do dvou částí. V první části vyprávěl historik profesor PhDr. Vladimír Wolf o prvních počátcích osídlení místní krajiny až do období konce druhé světové války. Druhá část se zabývala poválečným obdobím do současnosti. O tomto období vyprávěl bývalý starosta a kronikář města Jiří Haken.

Při příležitosti této přednášky byla zároveň představena veřejnosti nová, v pátek slavnostně pokřtěná kniha popisující historii městečka. Kniha byla vydána pod názvem Malé dějiny Pilníkova v loňském roce 2014 k pětistému výročí povýšení Pilníkova na město, k čemuž došlo 20. března 1514 za vlády krále Vladislava II., jehož byla ves tehdy majetkem.

Přednáška všechny přítomné zaujala a většina zúčastněných si také knihu zakoupila. I tato přednáška byla spojena s autogramiádou autorů knihy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám