Hlavní obsah

Po dálnici D 2 stále pouze osmdesátkou

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dálnici D 2 pokračují opravy v rámci akce D 2 Modernizace zádržných systémů km 0,400 - 60,780. Přestože práce probíhají relativně rychle, mnohým řidičům se už mohou zdát nekonečné. A někteří si kladou otázku, proč platit 1500 korun za dálnici, po které musejí jezdit pomaleji než po okreskách.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Kdo jezdí po D 2 denně, těžko si už vzpomene, kdy byla jízda bez omezení. V současné době je ve směru na Brno od km 11,870 do km 7,719 uzavřena část pravého jízdního pruhu a zpevněné krajnice. Doprava je svedena do dvou pomocných pruhů o šířce 2,75 metru a 3,50 metru do levé části pásu dálnice. Rychlost je omezena na 80 km/h.

Oprava probíhá i od km 3,255. Levý jízdní pruh je převeden přejezdem středního dělicího pásu do protisměrného pásu dálnice. Do původní polohy se doprava z tohoto pásu vrací na km 0,270. Pravý jízdní pruh je převeden do pomocného pruhu v oblasti zpevněné krajnice. I zde je maximální povolená rychlost 80 km/h.

Obdobná omezení jsou i ve směru od Brna. Oprava v části dálnice bližší k Brnu by měla skončit 17. dubna, ta vzdálenější 18. dubna. Do celkového ukončení oprav je ale stále ještě daleko.

Reklama

Výběr článků

Načítám