Hlavní obsah

Po 292 schodech až na vrchol ostravské radniční věže

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 14. dubna chystá Ostravský informační systém (OIS) další akci pro širokou veřejnost nazvanou Po schodech na věž. Věž Nové radnice v Ostravě patří k vyhledávaným ostravským turistickým cílům. Návštěvník se běžně na vyhlídkovou věž dostane pouze výtahem. V neděli může jít po schodech.

Foto: Josef Zajíc

Nová radnice v Ostravě.

Článek

"Návštěvníci jsou v drtivé většině za rychlovýtah vděčni. Najdou se ale i takoví, a je jich čím dál tím víc, kteří by se rádi na věž vydali po svých," uvedl průvodce OIS Jiří Šimon.

"Proto jsme se rozhodli věžní schodiště opět zpřístupnit veřejnosti a spojit tuto událost s komentovanou prohlídkou zakončenou na ochozu věže ve výšce 75 metrů," dodal  Jiří Šimon.

Při výstupu budou průvodci hovořit o pozoruhodné historii Nové radnice, technických parametrech vyhlídkové věže a zajímavosti jak o interiérech, tak o exteriérech budovy. Průvodci se zmíní o příběhu bývalého moravskoostravského starosty Jana Prokeše, který byl velkým iniciátorem realizace projektu Nové radnice v Ostravě.

Komentovaná prohlídka Po schodech na věž se koná v neděli 14. dubna od 9 do 17 hodin. Výstupy se budou konat za doprovodu průvodců vždy v půlhodinových intervalech. Na návštěvníky čeká 292 příjemných schodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám