Hlavní obsah

Plzeňští žáci navrhují inteligentní oděvy

Novinky, Alena Lochmannová

Techmania Science Center je kvůli rekonstrukci dočasně uzavřena, popularizaci vědy a techniky se však realizuje nadále.

Foto: Techmania Science Center

Plzeňští žáci na prestižní evropskou soutěžní přehlídku přivezou workshop a výstavu o tom, jak navrhovat, vytvářet a využívat inteligentní oděvy.

Článek

Atraktivně podaná věda se aktuálně objeví ve dnech 21. – 23. září na největší evropské soutěži pro mladé vědce, EUCYS, kde Techmania představí i žáky Integrované střední školy živnostenské z Plzně.

"Techmania se zapojila do 25. ročníku mezinárodní soutěže EUCYS, kterou hostí Akademie věd ČR. Nechceme zde ovšem jen prezentovat své aktivity, nýbrž představit originální nápady plzeňských žáků. O nadcházejícím víkendu ukážeme českému i mezinárodnímu publiku, jak propojit kreativní sektor a vědu, a to podle představ, s nimiž přišli žáci Integrované střední školy živnostenské z Plzně," uvedla Martina Fryčová, projektová manažerka Techmanie.

Plzeňští žáci na prestižní evropskou soutěžní přehlídku přivezou workshop a výstavu o tom, jak navrhovat, vytvářet a v praxi využívat tzv. inteligentní oděvy.

"V rámci soutěže Věda v novém kabátě, kterou Techmania před časem vyhlásila, hledáme nápady, jak vyrobit oblečení z netypických materiálů. Cílem je rovněž začleňovat do oděvů technické komponenty nebo interaktivní prvky tak, abychom navrhli třeba svítící rukavice nebo hřející kalhoty," doplnila Fryčová.

Plzeňané se prestižní celoevropské soutěže zúčastní díky zapojení Techmanie do mezinárodního projektu KiiCS (Knowledge Incubation in Innovation And Creation for Science), jehož náplní je spolupráce mezi kreativním sektorem a vědou.

Reklama

Výběr článků

Načítám