Hlavní obsah

Plzeňští středoškoláci prezentovali svůj ekologický projekt na mezinárodním fóru

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 2. - 5. června probíhal v rumunském Moieciu de Sus závěrečný seminář k projektu European Schools For a Living Planet.

Foto: Alena Oudová

Plzeň měla na mezinárodním fóru své zástupce ze Střední školy informatiky a finančních služeb.

Článek

Na 66 účastníků z celkem 11 evropských zemí vždy ve dvojici pedagog a žák se sjelo do rumunských Karpat, aby prezentovalo své ekologické projekty, na nichž pracovalo v průběhu školního roku. Všichni zúčastnění současně společně shrnuli účast v projektu a v rámci realizované reflexe měli možnost nejen získat další inspiraci od kolegů ze zahraničí, ale především shrnout své vlastní realizované aktivity a úspěchy v kontextu dosažených cílů.

Plzeň zde měla své zástupce ze Střední školy informatiky a finančních služeb, kdy žák Jan Klán prezentoval projekt „Keep the water alive“, jehož hlavním záměrem bylo v tomto školním roce vyvinout takové aktivity, které přispějí ke zlepšení stavu vodních zdrojů na území a v okolí města Plzně.

Samotný projekt a veškeré aktivity od úklidu přehrady až po návštěvu čističky odpadních vod s žáky po celý školní rok realizovaly pedagožky Mgr. Ivana Kupková a Mgr. Pavla Lopatová. Ty usilovaly o zapojení maximálního počtu žáků s cílem seznámit je s aktuálními ekologickými problémy a budovat v žácích ekologickou odpovědnost vůči prostředí, ve kterém žijí. S tímto cílem proběhl na škole také projektový den, byly vytvářeny informační postery, stejně jako realizovány odborné exkurze.

„Hledáme možnosti, jak zapojit naše žáky do mezinárodních aktivit, aby na vlastní kůži poznali, že pro úspěšný kariérní start jim čeština stačit určitě nebude. A projekty tohoto typu jim navíc umožní vyzkoušet si prezentovat sebe, svoji školu a zemi v kolektivu mladých lidí z celého světa, s nimiž mohou navázat partnerství pro další spolupráci,” uvedla ředitelka Střední školy informatiky a finančních služeb RNDr. Lenka Holubová.

Projekt bude v rámci všech zapojených zemí pokračovat ještě na podzim, tedy začátkem nového školního roku, kdy proběhne tzv. ESFALP River Action Day, v rámci něhož budou studenty a jejich pedagogy se zapojením veřejnosti realizovány aktivity zaměřené na téma znečišťování vod v lokálním i celosvětovém měřítku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám