Hlavní obsah

Plzeňský kraj rozdá žákům prvních ročníků stovky kufříků s nářadím

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 625 žáků 1. ročníků technických oborů zakončených výučním listem získá letos podobně jako v loňském roce od zástupců Plzeňského kraje kufříky s ručním nářadím.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Školy obdrží pro své žáky 1. ročníků technických oborů zakončených výučním listem celkem 625 sad ručního nářadí.

Článek

Jedno z předávání se za účasti náměstka hejtmana Jiřího Stručka uskutečnilo v úterý 15. září na Střední průmyslové škole strojnické a Střední odborné škole prof. Švejcara v Plzni. Do projektu na podporu technického vzdělávání je zapojeno 16 středních škol v Plzeňském kraji, které vzdělávají žáky v tříletých technických oborech.

„Podpora technických oborů není pro Plzeňský kraj ničím novým, snažíme se studenty motivovat ke studiu těchto nedoceněných směrů. V současné době nabízíme možnost zúčastnit se soutěže Technika má zlaté dno, kde mají žáci za úkol vytvořit plakát propagující technické vzdělávání, nebo se týmy středoškoláků mohou až do 30. září přihlásit do Technické olympiády, kde budou řešit technické problémy stanovené Západočeskou univerzitou," uvedl náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 Jiří Struček při předávání kufříkových sad v aule Střední průmyslové školy strojnické a Střední odborné školy profesora Švejcara, kde bylo předáno celkem 81 kufříků.

Školy obdrží pro své žáky 1. ročníků technických oborů zakončených výučním listem celkem 625 sad ručního nářadí. Nářadí žáci využijí nejen při výuce, ale i k vlastní potřebě. Do realizace uvedené podpory se zapojila společnost NET4GAS, s.r.o., příspěvkem ze svého grantového programu ve výši 150 000 Kč bez DPH.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám