Hlavní obsah

Plzeňský kraj představuje nové publikace o pivní turistice

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě nové publikace zaměřené na pivní turistiku, které vznikly v rámci projektu Do Plzeňského kraje za přírodou, tradicemi a gastronomií vydává Plzeňský kraj.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Plzeňský kraj představuje nové publikace o pivní turistice.

Článek

Brožura Pivní stezky je uceleným průvodcem po všech malých i velkých pivovarech v Plzeňském kraji. Obsahuje informace o sedmi pivních stezkách a přibližuje turistické cíle a zajímavosti v blízkosti pivovarů. Chybět v ní nebudou ani informace o gastronomii a specialitách Plzeňského kraje.

Druhá publikace - Mapa pivovarů a turistických cílů Plzeňského kraje - obsahuje mapu s vyznačenými pivovary. Její zadní strana bude současně obsahovat základní informace o zajímavých turistických místech vztahujících se k pivu a pivovarům a dalším atraktivitám na území Plzeňského kraje.

"Nový projekt řeší vytvoření a distribuci tří nových propagačních produktů cestovního ruchu: Šumava = zelená střecha Evropy, Živý folklór Chodska a Pivo = zlatý poklad Plzeňského kraje," uvedl radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Koubík.

Nové propagační publikace budou distribuovány bezplatně a k dispozici budou ve všech informačních centrech v Plzeňském kraji, ale i v příhraničí u německých sousedů.

"Mapa pivovarů a turistických cílů Plzeňského kraje vychází v nákladu 14 tisíc kusů v 6 jazykových mutacích a Pivní stezky v nákladu 14 tisíc kusů v 5 jazykových mutacích. Obě mapy vyšly na 637 300 korun a spolufinancovány byly z ROP z 85 %," doplnil radní Koubík.

Reklama

Výběr článků

Načítám