Hlavní obsah

Plzeňský hejtman ocenil práci ředitelů středních škol

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hejtman Plzeňského kraje přijal v úterý na krajském úřadě pět ředitelů středních škol zřizovaných krajem, aby jim poděkoval za jejich vynikající práci.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Během setkání diskutovali zástupci kraje a ředitelé o aktuálních tématech v oblasti školství.

Článek

„Moudrá společnost musí investovat do vzdělání a umět ocenit pedagogy, a to jak morálně, tak finančně,” řekl na slavnostním setkání hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs, který poděkování spojil i s finančním darem.

Za Plzeňský kraj přišel ředitelům poblahopřát i náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu a cestovního ruchu Jiří Struček a radní pro oblast kultury, památkové péče a neziskových organizací Jaroslav Šobr. 

Během setkání diskutovali zástupci kraje a ředitelé o aktuálních tématech v oblasti školství, mezi nimiž zdaleka nebyla jen tzv. inkluze, ale i problematika víceletých gymnázií nebo technického vzdělávání.

Oceněnými řediteli byli Ing. Václav Bumbička - ředitel Střední školy a Základní školy, Oselce, Ing. Jaroslav Černý - ředitel SOU elektrotechnického, Plzeň, Mgr. Markéta Lorenzová - ředitelka Gymnázia a Střední odborné školy, Plasy, Mgr. Milena Majerová - ředitelka Sportovního gymnázia v Plzni, RNDr. Jiří Šlégl - ředitel Gymnázia Jaroslava Vrchlického. Jedná se o pětici ředitelů, kteří dlouhodobě a úspěšně přispívají k rozvoji škol, v jejichž čele stojí.

Reklama

Výběr článků

Načítám