Hlavní obsah

Plzeňský cirkus představí hvězdy z Monte Carla

Novinky, Petr Gongol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z manéže nejprestižnějšího cirkusového festivalu světa v monackém městě Monte Carlo se skupina indických slonů přesune do manéže tuzemského národního cirkusu.

Foto: Archív cirkusu Aleš
Článek

Národní cirkus Aleš Barlay z Plzně patří k největším tuzemským cirkusům, který více než dvacet let navštěvuje zejména slovenská města, kde získal velkou popularitu.

Cirkus Aleš založil okolo roku 1880 Jan Aleš, bratr známého českého malíře Mikoláše Alše, který se svým skromným podnikem cestoval zejména po Bavorsku. Cirkus Aleš za éry socialismu jako jeden z mála podniků v bývalém Československu mohl putovat coby soukromý podnik.

V letošním roce cirkus Aleš prezentuje drezúru tří indických slonů pod vedením Elvise Erraniho, který je mnohonásobný laureát nejprestižnějšího cirkusového festivalu světa Monte Carlo. Elvis tyto ohromné tři tunové asijské slonice Baby, Mala a Jumbu řídí pouze svým hlasem bez jakýchkoliv pomůcek.

Před příchodem do českého národního cirkusu Aleš drezér Elvis Errani působil v manéži věhlasného německého cirkusu Charles Knie a také v manéži největšího cirkusu světa ve společnosti Ringling Bros. and Barnum & Bailey ze Spojených států amerických.

Dalším unikátem v manéži cirkusu Aleš je dvojice vzácných bílých bengálských tygrů a samozřejmě akrobatická vystoupení jako Americké kolo smrti ve výšce 12 metrů, lidský červ Slinky, akrobaté na odrazovém můstku a perských tyčích. Nové vystoupení budou moci zhlédnout jako první obyvatelé Trnavy, kde cirkus Aleš 15. března zahajuje svou letošní sezónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám