Hlavní obsah

Plzeňský Cimrmanband uvede v divadle Alfa hru Pantáta

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský ochotnický divadelní soubor Cimrmanband je již po řadu let stálicí plzeňské kulturní scény. Po letech, kdy se herci věnovali především replikám her Járy Cimrmana, uvedli také několik vlastních projektů. Jedním z nich je divadelní hra Pantáta.

Foto: Vladimír Vítek

Diváci se mohou těšit na poutavé představení plzeňských ochotníků a na okamžiky, kdy nesmát se je trestuhodné.

Článek

Divadelní projekt Cimrmanband tvořený herci Jakubem Šedivým, Albertem Švecem, Miloslavem Korbelem, Pavlem Korpou, Petrem Vítkem a Martinem Svejkovským je seskupení bývalých studentů Církevního gymnázia v Plzni, kteří v době svých studií utvořili ochotnický divadelní spolek.

Centrem jejich divadelního zájmu se stal nepřekonatelný Jára Cimrman a jeho nezapomenutelné hry, s nimiž v průběhu svého gymnaziálního studia i řadu let po něm dobyli a stále dobývají divadelní jeviště po celém kraji i mimo něj.

Vedle her Járy Cimrmana připravil Cimrmanband také několik vlastních projektů. Ani z těchto projektů se však zcela nevytratila nezaměnitelná cimrmanovská poetika. Jedním z vlastních projektů plzeňských ochotníků je nově objevená komedie Luisy Zimmermannové Pantáta, divadelní hra o touze po penězích, která je po zásluze ztrestána bezelstným a bezstarostným Chodem.

Pokud jste Pantátu ještě neviděli, máte jedinečnou příležitost 14. listopadu od 19.00, kdy bude hra uvedena v plzeňském divadle Alfa. Vstupenky lze rezervovat prostřednictvím e-mailu na jakub@bezfraku.cz

Diváci se mohou těšit na poutavé představení plzeňských ochotníků a na okamžiky, při nichž nesmát se je trestuhodné.

Více o samotném Cimrmanbandu se dozvíte na http://cib.bezfraku.cz/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám