Hlavní obsah

Plzeňské science centrum přivítalo rekordní počet návštěvníků

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V plzeňské Techmanii padl návštěvnický rekord: v průběhu května využilo jeho nabídku 3D Planetária a science centra celkem 21 905 fanoušků vědy a techniky.

Foto: Techmania Science Center

Návštěvnost, přesahující 20 000 lidí za měsíc, je pro Techmanii nová, nikoliv však nečekaná.

Článek

Vysoké číslo podpořila nová expozice Vodní svět, projekce ve 3D Planetáriu i nepříznivé počasí o víkendech.

„V rámci května byl nejnavštěvovanější třetí květen, kdy do Techmanie přišlo 1820 lidí. Návštěvnosti v tento den pomohlo i extrémně špatné počasí a skutečnost, že šlo o sobotu, tedy o volný den,” uvedla koordinátorka marketingových analýz a statistik Alena Šuldová.

Návštěvnost, přesahující 20 000 lidí za měsíc, je pro Techmanii nová, nikoliv však nečekaná. Počty návštěvníků začaly rapidně stoupat již s otevřením digitálního 3D Planetária loni v listopadu a nově otevřené science center, které v areálu Techmanie funguje třetím měsícem, zájem o interaktivně podanou vědu ještě zvýšilo.

„Z 21 905 květnových návštěvníků představovaly rovných 40 procent organizované školní výpravy. Zajímavé je například také to, že pětinu všech lidí, kteří k nám zavítali, tvořily rodiny s dětmi a 12 procent připadalo na samostatné děti ve věku 4 – 15 let,” shrnula Šuldová statistický obraz zájemců o Techmanii.

Obdobně silnou návštěvnost předpovídá Techmania i na červen, kdy před koncem školního roku vrcholí zájem škol o výlety do atraktivní destinace, která podporuje neformální vzdělávání zejména technických a přírodovědných oborů.

Svou přitažlivost pro veřejnost Techmania zvyšuje uvedením nových expozic: v květnu odhaleným Vodním světem, od července pak připravuje Malou vědu orientovanou na děti ve věku tří až osmi let.

Reklama

Výběr článků

Načítám