Hlavní obsah

Plzeňské farmářské trhy nabídnou tipy pro zahradníky

Novinky, Alena Lochmannová

Plzeňské farmářské trhy nabídnou nejen vynikající jídlo, ale i besedu o ekozahradničení na balkónech a za okny domů. Rady a tipy jak si založit svoji zahrádku představí Alena Lehmannová z občanského sdružení ENVIC přímo na trzích v sobotu 11. května.

Foto: Alena Oudová

V sobotu 11. května se uskuteční čtvrté letošní Plzeňské farmářské trhy.

Článek

V sobotu 11. května se uskuteční čtvrté letošní Plzeňské farmářské trhy. Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola a v Pallově ulici u Mlýnské strouhy v Plzni od 8.00 do 12.00 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.

"Z květináčů vykukují hlávky salátu, z truhlíků střapatá nať mrkve a červené kuličky rajčátek. Čaj uvařený z čerstvých listů mateřídoušky vás příjemně naladí při čtení oblíbené knížky. A když potřebujete něco ostřejšího, utrhnete si snítku máty do mojita. Přijďte se inspirovat, jak si založit svoji rajskou zahradu. Je to snazší než si myslíte," pozvala Alena Lehmannová z občanského sdružení ENVIC, která v Plzni lektoruje zahradnické kurzy pro děti i dospělé.

Přednáška Zahrada na balkóně a za oknem se koná v sobotu 11. května v rámci Plzeňských farmářských trhů od 10.00 do 12.00 hodin v salónku hotelu Gondola.

"Zahradničení je zábava pro všechny generace, při které se navíc dětí naučí spoustu praktických dovedností. A ani nám dospělým neuškodí uvědomit si, kolik úsilí a péče je skryto v potravinách, které obvykle kupujeme. Vlastnoručně vypěstovaná zelenina má často také plnější chuť a výraznější vůni," doplnila Alena Lehmannová.

Navíc si budou moci návštěvníci Plzeňských farmářských trhů nakoupit bylinky a sazenice od několika renomovaných pěstitelů. Chybět nebudou pochopitelně ani již tradiční, ale i noví prodejci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám