Hlavní obsah

Plzeňské farmářské trhy budou tentokrát patřit zelenině

Novinky, Alena Lochmannová

Třetí srpnovou sobotu se opět uskuteční Plzeňské farmářské trhy. V srpnu se trhy odehrají ještě 31. srpna. První srpnové už proběhly 3. srpna.

Foto: Alena Oudová

Na v pořadí druhé srpnové Plzeňské farmářské trhy se sjede zhruba 40 prodejců.

Článek

Milovníci skutečného jídla se sejdou v sobotu 17. srpna na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola a Pallovova ulice u Mlýnské strouhy v Plzni od 8.00 do 12.00 hodin.

Na v pořadí druhé srpnové Plzeňské farmářské trhy se sjede zhruba 40 prodejců z blízkého i trochu vzdálenějšího okolí.

Prodávat se bude především vynikající zelenina, česnek, brambory, hovězí maso a poctivé uzeniny, ryby čerstvé i uzené, sýry ovčí, kravské i kozí, mléko, tvaroh, kysané mléko a jogurty.

"Sezóna zeleniny je v plném proudu. Skvělou zeleninu přivezou pěstitelé z Českých Kopist, Znojemska i Horní Kamenice. Druhů zeleniny bude skutečně hodně: brambory, květák, kedlubny, cukety, rajčata, zelí, kapusta, papriky, petržel a celer s natí, mrkev s natí, česnek, cibule..." prozradil pořadatel Plzeňských farmářských trhů Tomáš Popp z občanského sdružení ENVIC, které trhy pořádá ve spolupráci s hotelem Gondola. 

Kromě zeleniny se budou prodávat čerstvé ryby ze Šumavy i Českého lesa, kuřata, hovězí maso. Pekaři roztopí pece, aby bylo hned ráno čerstvé pečivo, a těšit se můžete také na mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám