Hlavní obsah

Plzeň se chystá rozsvítit svůj vánoční strom

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoroční rozsvěcení vánočního stromu se stalo již tradicí v celé řadě západočeských měst a obcí. V srdci západních Čech, v Plzni, se vánoční strom poprvé rozsvítí 28. listopadu. Přijďte se také podívat na slavnostní rozsvěcení a pobavit se v rámci bohatého doprovodného programu.

Článek

Svého vánočního stromu se Plzeňané dočkají už 28. listopadu. Slavnostní rozsvěcení, které je v Plzni každoročně očekávanou událostí, obohatí připravený bohatý doprovodný program.

Celý program odstartuje v 15.45 svým vystoupením dětský pěvecký sbor Sluníčka následovaný dětským pěveckým sborem Jiřičky a Lahoda Plzeň, dále pak souborem písní a tanců Jiskřička a 12° Plzeň - dechovkou plzeňské konzervatoře.

Chybět nebude ani vystoupení mužského vokálního kvintetu Hlasoplet tvořený Petrem Berchtoldem (1. tenor), Zdeňkem Lahodou (2. tenor), Viktorem Fiedlerem (baryton), Davidem Vaňáčem (1. bas), Radkem Štědronským Shejbalem (1. bas, první náhradník) a Janem Frausem (2. bas).

Slavnostní rozsvěcení vánočního stromu započne na plzeňském náměstí Republiky v 17.55 hodin. Své proslovy pronesou primátor města Plzně a  Mons. Dr. Falkenauer, generální vikář, za doprovodu dětí z Městského ústavu sociálních služeb.  

Pro oči všech zúčastněných je připravena ohňová show a večer uzavře svým vystoupením plzeňský gospelový sbor Touch of Gospel. Plzeňské náměstí se tak zaplní líbivými tóny moderního pojetí amerického a evropského gospelu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám