Hlavní obsah

Plzeň přivítá 13. ročník Festivalu francouzského filmu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradice francouzského filmu se pojí s řadou skvostných snímků a nezapomenutelných hereckých hvěz. Nechat se okouzlit vytříbeným francouzským citem pro film budou moci diváci v rámci Festivalu francouzského filmu hned v několika českých městech.

Foto: Ivana Kalinová

V plzeňském Cinestaru budou moci návštěvníci festivalu zhlédnout od pátku 26. listopadu do neděle 28. listopadu řadu francouzských filmových lahůdek.

Článek

Již 13. ročník Festivalu francouzského filmu bude probíhat od čtvrtka 25. listopadu do středy 1. prosince v kinech v Plzni, Praze, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě a Pardubicích.

V plzeňském multikině Cinestar v nákupním centru Olympia budou návštěvníci festivalu moci zhlédnout od pátku 26. listopadu do neděle 28. listopadu takové filmové lahůdky jako snímky Útěk, Sama v Africe, Chometův Iluzionista nebo Pan Nikdo, kde se v hlavních rolích představují Jared Leto a Sarah Polley.

Milovníci akčních filmů si přijdou na své při snímcích 22 výstřelů s charismatickým Jeanem Renem, nebo Muž ve stínu v režii Romana Polanského.

V rámci celého festivalu bude uvedeno celkem pět předpremiérových snímků. Jedná se o filmy Profesionální manželka, Na Mamuta!, Druhý svět, Cesta za horizont a Krásná Junie.

V probíhající Soutěži – Výběru české kritiky bude moci publikum hlasovat přímo v kině nebo na webových stránkách pro některý z celkem deseti filmů, které byly zvoleny českými filmovými kritiky jakožto snímky aspirující na Cenu diváků.

Nebude chybět ani Večer krátkých filmů, kde se ve více než tříhodinovém pásmu představí rozmanitý výběr nejnovějších produkčních es krátkometrážních a středněmetrážních snímků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám