Hlavní obsah

Plzeň ovládly regionální potraviny

Novinky, Alena Lochmannová

Soutěž Regionální potravina Plzeňského kraje 2013 má své vítěze. Šest výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi se tak může pyšnit značkou Regionální potravina PK 2013.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Novinkou letošního festivalu byly dílny farmy Moulisových.

Článek

Ve čtvrtek 23. května byly v rámci 3. ročníku Festivalu regionálních potravin vyhlášeny výsledky soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2013. Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky.

Soutěžilo se v devíti kategoriích, kde nejsilnější zastoupení měly kategorie Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas a alkoholické a nealkoholické nápoje.

Mezi výrobky, které se nyní mohou pyšnit značkou Regionální potravina Plzeňského kraje 2013, jsou tak například svatební koláče se šlehaným máslem, přešínská tlačenka speciál, nebílovský most nebo pošumavské řezy.

Ceny vítězům předal hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec a náměstek úseku zemědělských komodit Ministerstva zemědělství ČR Jiří Mach. "Děkuji prodejcům a děkuji všem poctivým výrobcům potravin, kteří vyrábějí kvalitní jídlo. Ať se jim daří," řekl po předání cen hejtman Milan Chovanec.

Výsledky soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2013 byly vyhlášeny na 3. ročníku Festivalu Regionálních potravin na nádvoří Krajského úřadu Plzeňského kraje, jehož součástí byl i farmářský trh s vítěznými výrobky z minulých ročníků soutěže.

Letos zde mělo stánek 24 firem. Novinkou letošního festivalu byly dílny farmy Moulisových, kde si veřejnost mohla vyzkoušet, jak se dojí kráva, stlouká máslo nebo mlátí obilí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám