Hlavní obsah

Plzeň chce dostavět pavilon v 55. mateřské škole, její současná kapacita je nedostatečná

Novinky, Redakce Novinky

Z důvodu nedostatečné kapacity 55. mateřské školy v Mandlově ulici v centrálním obvodě se rozhodlo město řešit situaci dostavbou nového pavilonu školky včetně tělocvičny.

Článek

Radní města v pondělí schválili podání žádosti o dotaci z Operačního programu Životní prostředí, a to prostřednictvím městského Útvaru koordinace evropských projektů. Odhadované náklady realizace projektu jsou ve výši maximálně 34 milionů korun včetně DPH, dotace by měla činit 10,2 milionu korun. Město předpokládá realizaci dostavby ještě v letošním roce.

„Mateřská škola v Mandlově ulici se skládá v současnosti ze čtyř pavilonů, avšak jejich kapacita je nedostatečná. Přístavba bude umístěna do středu mezi pavilony, čímž dojde i ke krytému propojení stávajících pavilonů. V přízemí je navržena tělocvična pro celý areál mateřinky. V prvním patře budou dvě samostatné třídy, každá s kapacitou pro 24 žáků a příslušným zázemím. V novém areálu bude pracovat šest zaměstnanců – učitelé, asistenti, pracovníci výdeje jídla a úklidu,“ uvedl primátor Martin Baxa.

„Přístavba nového pavilonu je navržena v pasivním energetickém standardu, což je jedním z požadavků pro možnost žádat o podporu ze 146. výzvy Operačního programu Životní prostředí. Plochá střecha přístavby bude vegetační, tvořená extenzivní zelení, která je bezúdržbová. Nevyžaduje doplňkovou zálivku,“ doplnil Martin Klír z Útvaru koordinace evropských projektů.

Reklama

Výběr článků

Načítám