Hlavní obsah

Play Broumovsko otevřelo další část výstavy na zámku v Adršpachu

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolu se slavnostním otevřením Zámku v Adršpachu se ve čtvrtek 1. května otevřela další část výstavy Play Broumovsko. Umístěny jsou zde objekty Sensorium Jiřího Walda a Oldřicha Hozmana, Vodní zvon Christofa Grosse, Otisky Kláry Ottové a Studna autorky Kláry Kohoutové.

Foto: AGENTURA PRO ROZVOJ BROUMOVSKA o.s.
Článek

V den výročí narození Jana Amose Komenského, tedy v pátek 28. března, se otevřela v textilní továrně VEBA v Broumově výstava PLAY Broumovsko. Na ploše 4500 metrů čtverečních této textilní továrny vytvořil spoluautor projektu Petr Nikl spletitý labyrint z 1200 metrů tkanin, které vznikly právě v broumovské textilce.

Interaktivní výstavu PLAY Broumovsko navštívil jen o prodlouženém víkendu rekordní počet návštěvníků. Pouze v sobotu prošlo výstavními prostory více než 700. Svou tvořivost a fantazii rozvíjeli děti i dospělí, party výletníků, zavítali také slovenští a polští návštěvníci.

Největší oblibě se tradičně těšila Kuleta autorky Marianny Stránské, fronty byly také u Křesla Mámení umělce Petra Nikla. Návštěvníci se nadšeně zapojili do soutěže „Nalezněte křeslo mámení a ukažte nám Vaše obličejové šklebení“.

Výstavu spolupořádá Agentura pro rozvoj Broumovska, Audabiac a Proregiony.cz

Výstava na zámku v Adršpachu

Spolu se slavnostním otevřením Zámku v Adršpachu ve čtvrtek 1. května se otevřela i další část výstavy Play Broumovsko. Na zámku jsou umístěny objekty Sensorium Jiřího Walda a Oldřicha Hozmana, Vodní zvon Christofa Grosse, Otisky Kláry Ottové a Studna autorky Kláry Kohoutové.

„Otevření zámku v Adršpachu slavilo velký úspěch. Všem se líbilo jedinečné horolezecké muzeum v České republice, regionální informační centrum, tak část výstavy Orbis Pictus Play, jejíž největší část Play Broumov je umístěna v areálu textilního závodu Veba a. s. Broumově. Nejprve jsem si neuměla přesně představit, co se pod názvem výstavy skrývá, ale velmi mně zaujala broumovská interaktivní výstava, také objekty s názvy Sensorium, Otisky a Vodní zvon, umístěné v areálu Zámku v Adršpachu. Přijďte si všechno sami vyzkoušet na vlastní kůži,” řekla Dana Cahová, starostka obce Adršpach.

Noční prohlídka výstavy a broumovského kláštera

Všichni, kteří mají rádi tajemnou atmosféru nocí, jsou zváni na noční prohlídku broumovského kláštera a výstavy Play Broumovsko, která se koná 16. května. Prohlídka v klášteře začíná ve 21 hodin, výstava bude otevřena až do 3 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám