Hlavní obsah

Plameny zničily část technologie linky na drcení odpadů

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ranní požár v průmyslovém areálu TOMA Otrokovice likvidovaly ve čtvrtek 22. června tři jednotky hasičů.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

„Plameny poškodily potrubí nádrže s minerálními oleji. Úniku oleje hasiči zabránili jeho provizorní opravou. Událost se obešla bez zranění civilních osob i zasahujících hasičů. Příčina požáru a výše způsobených škod jsou předmětem šetření hasičů,“ informoval tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje Libor Netopil.

Oznámení o možném požáru v jednom z objektů v areálu TOMA Otrokovice přijal operátor tísňové linky krajských hasičů v 04.41 hodin. Podle oznamovatele z objektu stoupal hustý černý kouř.

„Na místo hlášené události ihned vyjeli profesionální hasiči ze stanice Otrokovice a dobrovolní hasiči jednotek Otrokovice a Otrokovice – Kvítkovice. Po příjezdu zjistili, že hoří část technologie linky na drcení odpadů. Plameny šlehaly z prostoru elektrorozvodné skříně a pohonu linky. Vnitřní prostory objektu byly silně zakouřeny,“ sdělil tiskový mluvčí.

Hasiči vybaveni dýchací technikou vnikli do objektu a postupně se dostávali až k prostoru hoření. Současně k odvětrání objektu nasadili dva ventilátory přetlakové ventilace.

„Po deseti minutách hašení dostali požár pod svou kontrolu a zabránili jeho dalšímu šíření. Celkovou likvidaci velitel zásahu ohlásil v 05:14 hodin. Požár poškodil potrubí nádrže s minerálními oleji. Úniku oleje hasiči zabránili jeho provizorní opravou,“ popsal průběh akce Libor Netopil.

Vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu požáru i výši škody, povolal na místo události i specialisty z Technického ústavu požární ochrany HZS ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám