Hlavní obsah

Pivovar Starobrno zve na netradiční večerní prohlídky

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pivovar, který v nejstarší části města Brně má své neodmyslitelné místo již téměř půl druhého století se otevírá veřejnosti. Tentokrát formou večerních prohlídek. Návštěvníky provedou moderními provozy, nabídnou výklad k výrobě oblíbeného nápoje a přiblíží historii zdejšího pivovaru.

Foto: Jaroslav Štěpaník
Článek

Prohlídky v netradičním večerním čase se uskuteční u příležitosti Dnů českého piva. „Každý pivovar Dny českého piva slaví po svém. Starobrno se rozhodlo jít trochu jinou cestou. Chce ukázat, jak a kde se jejich oblíbené pivo vaří,“ uvedla manažerka značky Petra Havlišová.

Speciální večerní exkurze se budou konat každý den od středy 25. září do soboty 28. září. Začínat budou vždy v 19:00 hodin. Kapacita každé prohlídky je maximálně 25 osob. Všichni zájemci se však musí přihlásit předem na stránkách exkurze@starobrno.cz. Zvýhodněná je cena vstupenky, která stojí běžně 150 Kč. Účastník večerní exkurze zaplatí na místě 100 korun. Prohlídka s průvodcem trvá přibližně hodinu.

Zájemci o exkurzi s výkladem si prohlédnou některé provozy pivovaru, například varnu nebo prostory, kam ústí velkokapacitní cylindrokonické tanky k dokvašování piva. Podívají se i na linku k vyfukování, plnění a balení PET lahví. Dozvědí se také spoustu informací z historie pivovaru a dlouhé tradici vaření piva na Starém Brně. Návštěvníci se mohou těšit i na ochutnávku nefiltrovaného ležáku, který přímo ze sklepa chutná nejlépe.

Akci ke Dnům českého piva pořádá i Pivovarská restaurace na Mendlově náměstí. Nabídne speciální menu, sestávající z pivní sýrové pomazánky Obatzdy, paštiky, kuřecích křídel a pivovarských žebírek. Součástí menu pro dva je i ochutnávkový set šesti šnytů z produkce pivovaru Starobrno. Domů si pak lidé odnesou dvakrát litrový fresh beer starobrněnského Draka.

Prodej začíná ve středu 25. září. Vouchery lze rezervovat v Pivovarské restauraci na telefonních číslech 543 420 130 nebo 774 416 124, jde to také mailem - restaurace@pivovarskastarobrno.cz. Celkem je k dispozici 100 voucherů. Podrobnější informace na webových stránkách Pivovaru Starobrno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám