Hlavní obsah
Várku piva pro hutníky založili dnes v Nošovicích. Foto: Petra Jurásková

Pivo pro hutníky se už vaří. Letos bude temně hořké

Na správně hořký polotmavý ležák se mohou letos těšit na Třinecku a Ostravsku. U příležitosti Hutnického dne 2015, který se uskuteční 1. května v Třinci, totiž nošovičtí sládci uvaří pivo Radegast Temně Hořký.

Várku piva pro hutníky založili dnes v Nošovicích. Foto: Petra Jurásková
Pivo pro hutníky se už vaří. Letos bude temně hořké

To si budou moci všichni vychutnat nejen na této oslavě hutníků, ale také následně ve vybraných hospodách právě na Třinecku a Ostravsku.

Várku dnes v Nošovicích založili hokejisté Jan Peterek a Zbyněk Irgl, společně s ředitelem pro personalistiku a administrativu Třineckých železáren Ivem Žižkou a ředitelem pivovaru Radegast Ivo Kaňákem.  

Radegast Temně Hořký je polotmavý ležák charakteristický výraznou hořkostí, která je typická pro všechna piva Radegast. Vyšší dávky pečlivě vybraných druhů moravského chmele a netradiční kombinace sladů mu dodávají plnou chuť, říz a jantarovou barvu.  

„Limitovanou várku Radegastu Temně Hořkého už jsme vařili a pivo mělo u chlapů na Moravě velký úspěch. Překvapila je výrazná hořkost, která je u polotmavého piva výjimečná. Věřím, že si speciál dají hutníci nejen na svých oslavách, ale že na něj zajdou i po šichtě do hospody,“ řekl ředitel pivovaru Radegast Ivo Kaňák a dodal, že ve vybraných hospodách bude Temně Hořký ještě nějakou dobu na čepu.  

„Hutnický den je tradiční událostí pro naše spolupracovníky i celý region. A jelikož k výrobě oceli pivo patří od pradávna, ani na letošní akci nemůže chybět,“ podotýká Ivo Žižka.

Hutnický den od odpoledních hodin nabídne návštěvníkům sportovního areálu STaRS v Třinci bohatý program pro všechny generace na několika scénách. Jedna z nich bude výhradně patřit milovníkům zlatavého moku. U Pivní scény si totiž budou moci Temně Hořký v klidu vychutnat a zároveň se dobře pobavit.  

Důležitou roli měli ve středu v Nošovicích i zástupci Ocelářů Jan Peterek a Zbyněk Irgl. Přidáním moravského chmele založili společně s oběma řediteli várku a stvrdili to i podpisem na varní list. „Sládci se tady o pivo určitě dobře postarají. Teď to ještě kluci musí uhrát na ledě tak, abychom mohli výborným pivem zapít úspěšnou sezónu,“ řekl Jan Peterek.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Reklama

Výběr článků