Hlavní obsah
Pět týdnů je doba, kterou pivovar na výrobu legendárního ležáku potřebuje. Foto: Plzeňský Prazdroj

Pilsner Urquell z rozšířené varny chutná jako před 176 lety

První várka Pilsner Urquell z rozšířené varny plzeňského pivovaru už může vyrazit za svými konzumenty. V pondělí, tj. po 5 týdnech od slavnostního zahájení provozu, její kvalitu zkontroloval starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.

Pět týdnů je doba, kterou pivovar na výrobu legendárního ležáku potřebuje. Foto: Plzeňský Prazdroj
Pilsner Urquell z rozšířené varny chutná jako před 176 lety

Pět týdnů je totiž přesně doba, kterou pivovar na výrobu legendárního ležáku potřebuje.

„Legendární ležák vyrábíme podle stejné receptury jako v době jeho vzniku. Kvalita a charakter nového varného zařízení, jakož i odladění v testech nám zaručily, že chuť zůstane zachována i po rozšíření varny. Což právě dnešní kontrola potvrdila, pivo tak může k zákazníkům," sdělil Václav Berka.

Plzeňský Prazdroj investoval do rozšíření kapacity kvůli stále stoupající poptávce po Pilsner Urquell. Nyní je schopen produkovat zhruba o třetinu více než dříve, zhruba 3,5 milionu hektolitrů ročně. Z celkových 280 miliónů korun nákladů připadla většina právě na rozšíření varny. A sice o novou vystírací káď, dva měděné rmutovací kotle, zcezovací káď a mladinovou pánev. Menší část připadla na pořízení deseti nových cylindrokonických tanků, v nichž pivo kvasí a zraje.

yknivoNumanzeSaNyknalC

Výběr článků