Hlavní obsah

Pilotní projekt dalšího vzdělávání má první absolventy

Novinky, Beáta Kapošváry

Studium v dospěláckém věku má různé důvody, většinou je to snaha rozšířit si stávající znalosti a dovednosti, ale v rámci projektů dalšího vzdělávání může jít i o jakési „studium na zkoušku“ pro všechny, kdo mají zájem studovat vybraný obor prezenční formou a chtějí prozkoumat prostředí univerzity.

Foto: Beáta Sklářová

Účastníci projektu dalšího vzdělávání na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity.

Článek

První úspěšní absolventi studia vybraných předmětů oboru aplikovaná informatika, kteří se v letním semestru zúčastnili pilotního projektu dalšího vzdělávání OP VK s názvem "Tvorba distančních vzdělávacích modulů pro celoživotní vzdělávání dle § 60 zákona č. 111/1998 Sb. o VŠ na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity", převezmou 22. září 2012 na Přírodovědecké fakultě OU osvědčení o absolvování tohoto studia.

Jaké to je studovat při práci?

Jedním z úspěšných absolventů studia v rámci tohoto projektu je 24letý David Adamczyk, který studoval při své práci. „Studovalo se mi dobře, protože jsem nemusel denně docházet do školy“, odpovídá na mou otázku a pokračuje: „Studium pro mě bylo přínosné. Myslím, že jsem se naučil užitečné věci, které budu často potřebovat.“ Pochválil také vyučující, že odvedli skvělou práci, a dodává: „Tento projekt mi přijde velmi sympatický, protože umožní všem zájemcům nahlédnout na teoretickou a praktickou stránku dnešní informatiky a pochopit, co vše se za tímto oborem skrývá.“

David Adamczyk bude ve studiu pokračovat dále, ale rozhodl se pro jinou formu studia na naší katedře informatiky a počítačů, pro prezenční – denní studium. Využije možnosti nechat si absolvované moduly uznat jako splněné předměty konkrétního vybraného studia akreditovaných programů na naší fakultě. 

Pokračujeme dál...

Možnost zadarmo studovat na univerzitě vybrané předměty z oblasti informačních technologií, v nichž se informace dynamicky mění a neustále vyvíjí dál, je určitě zajímavá příležitost. 

Výuka pro zimní semestr v rámci výše uvedeného projektu začíná 22. září 2012 a mohu prozradit, že kromě vybraných předmětů oboru Aplikovaná informatika přibude předmět z jiného oboru - Ekologie a dále předmět Úvod do studia matematiky pro informatiky. 

Tento projekt řeší Centrum celoživotního vzdělávání na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity a více informací o projektu a podávání přihlášek ke studiu naleznete na http://projekty.osu.cz/projekt-czv/ 

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám