Hlavní obsah

Pěvecký sbor Dany Houdkové AsiHlasy uspořádal Letní koncert

Novinky, Zuzana Rožková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pěvecký sbor AsiHlasy pozval své posluchače a fanoušky do Modlitebny Českobratrské církve evangelické v Korunní ulici na pražských Vinohradech. V úterý 29. května se zde od 19.00 hodin konal jejich Letní koncert 2012.

Foto: Robert Kujan

AsiHlasy na Vinohradech

Článek

Každý, kdo se rozhodne něčemu zodpovědně věnovat, jistě prochází spoustou zkoušek, jež rozhodnou, zda u vybraného zájmu nebo činnosti skutečně vydrží. Pěvecký sbor AsiHlasy již několikátým rokem na svých koncertech dokazuje, že výdrž je všem jeho členům do vínku dána. Kromě toho také odvaha, protože tito zpěváci jsou lidé, kteří „dělají to, co si myslili, že nikdy dělat nebudou“ – zpívají, a ještě k tomu na veřejnosti.

Vedoucí souboru a sbormistryně Dana Houdková neopomene tuto výchozí pozici všech zúčastněných připomenout. S každým dalším koncertem už pomalu ztrácí na významu, neboť hlasy AsiHlasů znějí stále lépe. Důkazem je to, že se soubor připravuje na svou první soutěž, Jirkovský písňovar, kde poměří sílu hlasů se zkušenějšími zpěváky.

Sbor má svůj stabilní repertoár a k oblíbeným skladbám přidává stále nové. Právě takovou novinkou, která se při Letním koncertě okamžitě zalíbila, se stala javorová Jízda králů a AsiHlasy ji přídavkem opakovaly. Písně, které posluchači radostně poznávají, soubor vybrušuje do stále lepší podoby.

Při vinohradském koncertu mezi vrcholné skladby patřila židovská Hinei mah tov, při níž běhal mráz po zádech. Pro romantiky byl příjemným zpestřením flétnový vstup Jany Ježkové v klasické skladbě California Dreamin´. Své příznivce a posluchače dovedou zpěváci z AsiHlasů nadchnout významně, při závěrečné Tsanich přiběhly na pódium se svými maminkami zazpívat i malí caparti a při pohledu do publika bylo zjevné, že společně si pobrukuje též leckterý tatínek.

Všem členům tohoto neobvyklého hudebního tělesa patří velké ocenění za jejich píli a samozřejmě ještě větší uznání patří paní Daně. O souboru AsiHlasy a o jejích kurzech pro nezpěváky se více dozvíte na www.asihlasy.cz. Naprosto chápu děti, že během koncertu nakreslily pár obrázků a nadšeně je na závěr přiběhly Daně předat. Pro všechny návštěvníky koncertu namalovaly obraz AsiHlasy - byl zvukový, velmi pestrý a nadšením zářící.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám